En marxa, les VI Jornades d’Investigació Santboiana de La Rutlla, Centre d’Estudis Santboians

En el marc de l’Any Tàpies, i desprès de sis anys, les Jornades d’Investigació Santboiana s’han consolidat definitivament com a motor per a incrementar el coneixement sobre Sant Boi de Llobregat

Enguany, la temàtica de les Jornades d’Investigació Santboiana continua sent lliure i tothom pot participar amb una comunicació.

La Rutlla, Centre d’Estudis Santboians, us convida a participar en les VI Jornades d’Investigació Santboiana del 2024. I alhora, volem mostrar la nostra alegria que aquestes jornades s’hagin consolidat definitivament com a motor per incrementar el coneixement sobre la història i el patrimoni cultural i natural de Sant Boi de Llobregat. 

No podem estar més contents i satisfets que desprès de sis anys, el nostre Centre d’Estudis s’hagi convertit en un veritable motor del coneixement, des de diversos àmbits, de Sant Boi de Llobregat. I no oblidem que la nostra ciutat és la la dotzena ciutat de Catalunya a nivell de població.

Enguany, la temàtica continua sent lliure i tothom pot participar amb una comunicació, sempre i quan sigui aprovada pel comité científic que vetllarà pel rigor i la seriositat dels treballs presentats. Per tal de garantir adequadament la publicació de les actes dels treballs presentats.

Aquest any, fem un canvi d’ubicació de les jornades que creiem que ajudarà a millorar les presentacions i el confort dels assistents. En concret, seran a la Sala d’Actes de Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer.

DATA: Dissabte, 26 d’octubre de 2024

LLOC: Sala d’Actes de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer (C. Baldiri Aleu, 6, 08830 Sant Boi de Llobregat)

TEMA: s’accepten propostes que tractin qualsevol temàtica relacionada amb la nostra ciutat, Sant Boi de Llobregat.

Normativa Jornades d’Investigació Santboiana

TREBALLS:

Seran en format de comunicació, pòster i/o vídeo (el vídeo realitzat podrà ser pujat al nostre canal de Youtube). Per a la presentació de les comunicacions es disposarà, en principi, entre 10-15 minuts (en funció del nombre de propostes rebudes), els pòsters es presentaran en format relatoria i els vídeos no poden sobrepassar els 10 minuts. Els vídeos han de presentar-se en format HD (1080 x 720 px) o Full HD (1920 x 1080 px).

TERMINIS:

  • Enviaments de resums: 20 de setembre de 2024
  • Enviament de treballs definitius: 15 d’octubre de 2024*

(*) No es podrà participar a les jornades sinó es compleixen aquestes dates.

CARACTERÍSTIQUES DELS TREBALLS PER PODER EDITAR:

Resums:

  • Dades de l’autoria: Nom complert i títol de la publicació, i institució a la que representa / formació (Ex. Historiador / Historiadora de l’art / Membre de Centre d’Estudis)
  • Extensió màxima: 1500 caràcters amb espais
  • Format: Word DIN-A-4.
  • Interlineat 1,5
  • Tipografia Arial 11 per al text

Comunicacions treballs definitius:

  • Dades de l’autoria: Nom complert i títol de la publicació (Ex. Historiador / Historiadora de l’art / Membre de Centre d’Estudis)
  • Extensió: máxima 25.000 caràcters amb espais.
  • Format: Word DIN-A-4.
  • Interlineat 1,5.
  • Tipografia Arial 11 per al text i per a les notes Arial 8.
  • Les notes hauràn d’anar a peu de pàgina.
  • Número d’imatges: 5 fotografies a part del document Word. S’han incloure en el document Word perquè serveixi de referència de la seva posició a l’hora de maquetar, però s’ha d’entregar individualment en format .jpg en la millor resolució possible. De no ser propietat de l’autor s’haurà d’indicar al la procedència/Font de la imatge. Les imatges s’enviaran amb la relació de fonts per a la seva posterior maquetació, que servirà com a peu de fotografia.

Bibliografia: 

Pòsters:

  • Extensió màxima: 12.500 caràcters amb espais.
  • Format: Interlineat 1,5. Tipografia Arial 11
  • Número d’imatges: 7 fotografies. 5-10 fotografies a part del document Word. S’han d’incloure en el document Word perquè serveixi de referència de la seva posició a l’hora de maquetar, però s’ha d’entregar individualment en format .jpg en la millor resolució possible. De no ser propietat de l’autor s’haurà d’indicar al la procedència/Font de la imatge. Les imatges s’enviaran amb la relació de fonts per a la seva posterior maquetació, que servirà com a peu de fotografia.

Correcció ortogràfica i gramatical:

La Rutlla, Centre d’Estudis Santboians no es fa càrrec de les correccions ortogràfiques ni gramaticals. És responsabilitat de cada autor dels treballs el que estigui correctament revisada l’ortografia i la gramàtica. Recomanem l’ús de les eines gratuïtes de SoftCatalà per fer les correccions ortogràfiques i gramaticals.

Les presentacions podran fer-se projectades de manera presencial.

També recomanem de manera optativa la realització d’un vídeo per publicar-ho al canal de Youtube de La Rutlla. El vídeo potser en format HD (1080 x 720 px) o Full HD (1920 x 1080 px) i recomanem no sobrepasar el 10 minuts de durada.

Per a qualsevol dubte i per enviar els resums i propostes, s’ha habilitat la següent adreça de correu electrònic: jornadeslarutllaces@gmail.com. També es poden enviar a través del correu genèric de La Rutlla: cesantboians@gmail.com.

Les jornades serán presencials i obertes a tothom. En cas de fer-se “online” per diversos motius, caldrà inscribir-se per rebre un enllaç de l’aplicació ZOOM.

Recomanem als/les participants de les jornades, fer-se socis/es de La Rutlla.

Som una entitat sense ànim de lucre i una bona part dels nostres ingressos, que ens permet editar el llibre de les jornades, surt de les qüotes dels nostres socis/es, si no ets encara soci/a de La Rutlla, pots fer-ho ara, anant a l’apart de com fer-se soci/à de La Rutlla.

Els/les participants de les jornades que no siguin socis/es de La Rutlla, per obtenir el llibre on es publica la seva comunicació, el podran adquirir al mateix preu que els socis.