Conferències de Tardor, coneixem a la Hipàtia d’Alexandria.

Les restriccions socials derivades del COVID19, van obligar a aturar el cicle de Conferències d’estiu. Ara, amb l’arribada de la tardor, reprenem el fil i ho fem amb la presència de la santboiana Georgina Rabassó, professora del Departament de Filosofia de la Universitat de Barcelona i a la Universitat Pompeu Fabra. Paral·lelament a la seva tasca docent, la Georgina destaca per la seva labor d’investigadora. La seva línia de recerca actual és la imaginació científica femenina entre els segles XII i XVII a Europa.

En aquesta ocasió, però, la Georgina ens parlarà de la mestra i astrònoma grega, Hipàtia d’Alexandria. Filla de Teón, matemàtic i astrònom vinculat al Museu d’Alexandria, va viure al s. IV DC. Malgrat que el contingut del seu pensament ens ha arribat per via dels seus deixebles, sabem que va esdevenir una reputada professora, impartint lliçons públiques sobre filòsofs clàssics com Platon. Va destacar també en el camp de l’astronomia, en una combinació entre ciència i filosofia que va fer que aplegués al seu voltant a un gran número de seguidors i deixebles. El seu pensament pagà, va fer que es guanyés l’enemistat dels cristians fanàtics. Un odi que la va fer víctima d’un brutal assassinat a mans d’aquests en el mes de març de l’any 415.

Font: https://historia.nationalgeographic.com.es/a/hipatia-cientifica-alejandria_9797/6

La conferència tindrà lloc el dijous 8 d’octubre, a les 18:30 h., a la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer, al Parc de la Muntanyeta.

NORMATIVA D’ASSISTÈNCIA

–          Donat que hi haurà aforament limitat, cal fer una reserva prèvia al mail cesantboians@gmail.com.

–          Cal dur mascareta en tot moment i mantenir les distàncies de seguretat, tant a l’interior com a l’exterior del recinte, seguint sempre les indicacions del personal de la organització.